×
Tip
Gebruik "Mijn bike" als snelle filter voor technische artikelen. Meer...
Mijn Louis: je bikes altijd bij de hand!
Om deze functionaliteit te kunnen gebruiken, moet je je eerst bij "Mijn Louis" aanmelden.

Ben je je wachtwoord vergeten?

Meld je voortaan met je e-mail en een vrij te kiezen wachtwoord aan.

Nu wisselen

Nu registreren en profiteren van voordelen.

Nu registreren

Dynojet carburateursets voor motoren,
quads en ATV's

Beoordeling: 4.21 van 5

Merkinformatie
Motor zoeken

i.p.v.:  69,991 vanaf  59,991

Aantal:
Je hebt nog geen artikel geselecteerd.
Op voorraad in je Louis-filiaal?
Reserveer nu.
Kies je Louis-filiaal
Je hebt nog geen artikel geselecteerd.
 • Productinformatie

  Info

  Info

  Deze Dynojet-carburateursets zijn te gebruiken voor diverse voertuigtypen, maar hebben geen EG-BE (E-keurmerk), ABE-typegoedkeuring, TÜV-certificaat of ander bedrijfstoestemmings- en goedkeuringsteken. Daarom zijn ze in het geldigheidsgebied van het Duitse wegenverkeersreglement, dus voor gebruik op de openbare weg, niet toegestaan. Ze mogen alleen op een voertuig worden gemonteerd of gebruikt voor wedstrijd-, reclame- of showdoeleinden (oldtimers, verzamelaars enz.) Voor het gebruik op de openbare weg is een individuele goedkeuring bij uw TÜV-keuringsstation vereist. Wij zijn niet aansprakelijk voor het al dan niet mogelijk zijn van zo'n individuele goedkeuring. Neem ook onze aanwijzingen voor de hierop van toepassing zijnde toelatingsvoorschriften (punt lll), bijv. in onze algemene voorwaarden in acht, ook bij gebruik buiten Duitsland.

  Productinformatie

  Dynojet carburateursets voor motoren,
  quads en ATV's

  Een knallende uitlaat, prestatiegebreken, een matige trek, haperen bij een constante snelheid, oververhitting van de motor: de carburateurs van veel motoren en quads zijn af fabriek maar matig afgestemd. Uiterlijk als een accessoire-uitlaat of een ander luchtfilter worden gebruikt, wordt de gebrekkige afstemming duidelijk. Er is sprake van een verhoogd brandstofverbruik bij een niet ideale vermogensafgifte als de sproeiers en naalden van een carburateur reeds versleten en uitgeslagen zijn.

  In beide gevallen moet de carburateur worden gereviseerd. Met een Dynojet-carburateurset krijgt de motor in elk toerentalbereik eindelijk precies het mengsel dat hij voor een optimale prestatie nodig heeft. De kits worden na langdurige testprocedures met het voertuig op de testbank samengesteld en bevatten niet alleen nieuwe carburateursproeiers, maar doorgaans ook speciaal gevormde brandstofnaalden die een correcte brandstofhoeveelheid in het gemiddelde toerentalbereik (deelbelasting) leveren en zodoende prestatiegebreken bij het versnellen tegengaan. Om ervoor te zorgen dat de motor werkelijk optimaal op het gas reageert, bevatten de kits (afh. van de eisen van de betreffende motor) tevens:

  Luchtsproeiers:
  deze sproeier regelt de luchttoevoer naar de naaldsproeiers. Dynojet wijzigt bij sommige modellen de hoofdluchtsproeiers om een optimaal brandstof-luchtmengsel te verkrijgen.
  Stationairsproeiers: 100% van het stationair draaien en 25% van de overgang van stationair naar deelbelasting wordt beïnvloed door het stationairsysteem. Voor een optimaal brandstofverbruik worden bij sommige modellen de stationairsproeiers vervangen. De juiste synchronisatie van het carburateursysteem is echter altijd een voorwaarde voor een "stabiel" stationair draaiende motor.

  Alle kits worden met een installatiehandleiding geleverd waarin elke afzonderlijke montagestap uitgebreid staat beschreven. Om zoveel mogelijk toepassingen af te dekken, biedt Dynojet carburateursets van verschillende niveaus aan. Deze kits worden zeer zorgvuldig vervaardigd.

  Niveau 1-kits:
  ontwikkeld voor motoren met een standaardblok, originele airbox en standaarduitlaat. Goedgekeurde accessoireuitlaatsystemen met dB-killer en accessoire-luchtfilterinzetten kunnen met deze niveau 1-kits worden afgestemd. Niveau 1-kits verbeteren het aanspreekgedrag, het rijgedrag en de trek, doorgaans kan een vermogensstijging van tot wel 5% over het hele toerentalbereik worden gerealiseerd.

  Niveau 2-kits:
  ontwikkeld voor motoren met een standaard- of licht getuned blok die voorzien zijn van sportuitlaten en gewijzigde luchtfilterkasten met uitgebreide luchtinlaat (bijv. verwijderen van airboxdeksel bij Ducati-modellen). Niet gebruiken voor carburateursystemen met afzonderlijke open luchtfilters. Doorgaans is een vermogenstoename van tot wel 8% realiseerbaar.

  Niveau 3-kits:
  ontwikkeld voor motoren met een standaard- of getuned blok die voorzien zijn van afzonderlijke K&N-luchtfilters en standaard- of sportuitlaten. In de meeste gevallen kan een vermogenstoename van 10-15% worden verwacht, maar bij sportmotoren met een korte slag moeten in extreme gevallen bij sommige toerentalbereiken concessies worden gedaan aan het rijgedrag.

  Let op:
  Carburateursets zijn vanwege de vermogenstoename niet toegestaan op de Duitse openbare weg.

Laatst bekeken artikelen