AIRBAGSYSTEMEN VOOR MOTORRIJDERS

Het allerbeste op het gebied van moderne veiligheidstechnologie

Airbag-Westen und Systeme

Optimale bescherming bij maximaal comfort

Airbagsystemen hebben zich al lang bewezen in auto's. Waarschijnlijk komt tegenwoordig niemand meer op het idee om een nieuwe auto te kopen zonder airbags. En ook motorrijders hoeven niet langer de grote veiligheidswinst die deze technologie biedt te missen.

Rond de millenniumwisseling kwamen de eerste (mechanische) systemen op de markt. Sindsdien heeft de techniek zich snel ontwikkeld: de airbags zijn sneller, betrouwbaarder en veelzijdiger geworden, de beschermende werking is nauwelijks te vergelijken met die van conventionele protectoren. Bovendien kunnen moderne airbag-vesten, afhankelijk van het model, een veel groter deel van het lichaam beschermen dan de klassieke rugprotectoren: schouders, sleutelbeenderen, ribben, nieren en de inwendige organen in de borst en bovenbuik.

Momenteel zijn er twee systemen op de markt (en bij Louis verkrijgbaar): mechanische en elektronische airbagvesten. De mechanische activering vindt plaats via een aan de motor verbonden trekkoord, waarmee extreem snel een CO2-patroon wordt geopend. In de elektronische variant geven bewegingssensoren het signaal tot activering. De luchtkamers worden, net als in de auto, gevuld met speciale argon-patronen.

Let op: Vanwege de complexiteit van Alpinestars Tech-Air-systemen is een uitgebreid adviesgesprek door ons speciaal door de fabrikant opgeleide personeel vereist. Op de betreffende pagina met productdetails kun je zien in welke filialen dit mogelijk is.

Alpinestars Tech-Air Street-e

Alpinestars Tech-Air Street is de volledig geïntegreerde oplossing voor maximale veiligheid EN maximaal comfort voor toeren en dagelijks gebruik. Je ritst het airbagvest eenvoudig in de compatibele textieljas en je trekt ze allebei aan. Op deze manier kan de airbag zich optimaal ontvouwen in het geval dat dit nodig is.

Alle informatie

Alpinestars Tech-Air Street-e
Alpinestars Tech-Air 5

Alpinestars Tech-Air 5 is de voordeligere, universele oplossing die niet van een specifiek jasmodel afhankelijk is. Hij past onder alle niet al te strak zittende (textiel)jassen, maar niet per se onder een sportief, nauwsluitende leren jack. Daarom moet de Tech-Air 5 altijd worden uitgeprobeerd met de gebruikte jas.

Alle informatie

Alpinestars Tech-Air 5
Alpinestars Tech-Air 5

Held 6449 Air Vest

Held Air Vest kan over de jas gedragen worden en is dus onafhankelijk van de jas eronder en hierdoor universeel inzetbaar. Bovendien is er geen uitgebreide elektronica nodig en dus ook geen accu die regelmatig moet worden opgeladen.

Alle informatie

Held 6449 Air Vest

Welk airbagvest voor wie?

Wij een hebben tabel gemaakt voor een snel overzicht welke vest voor jou geschikt is. Hier kun je u snel en eenvoudig de betreffende producteigenschappen vergelijken.

Trouwens: in de professionele motorsport zijn airbags al lang verplicht en hebben ze sindsdien veel ernstig letsel voorkomen.

iconProducten vergelijken